KMO-advies-en-bedrijfsovernames-Multiplechoice

Zeer gekende uitgebreide dagbladhandel met hoge omzet over te nemen

Regio: Limburg
Gemeente: Op aanvraag
Sector: Detailhandel
Activiteit: Dagbladhandel
Juridische vorm: BVBA
Oprichtingsjaar: 2013
Werknemers: 3
Reden: Geen familiale opvolging

Contactpersoon

Barbara Mathieu

Met al meer dan 30 jaar aanwezigheid in het dorpscentrum kan je wel stellen dat deze dagbladhandel een gevestigde waarde is in zijn gemeente.
Door de jaren heen is deze zaak uitgegroeid tot DE specialist in verkoop van tijdschriften en dagbladen, tabaksproducten, wenskaarten en boeken. Voorts bieden zij ook een ruime keuze aan Lotto en krasloten, koffie en dranken, snoep, strips, cadeauartikelen, bureau artikelen, zonnebrillen en leesbrillen.

Zij bieden ook volgende diensten aan:
• Droogkuis
• Copy center
• Afzet- of ophaallocatie voor pakjesdiensten

De zaak trekt hoofdzakelijk trouw en regelmatig terugkerende klanten uit het dorp aan. Voorts zijn er ook de dagelijks passerende klanten onderweg naar of van hun werk. Door de perfecte ligging in het centrum van het dorp en mede dankzij de uitgebreide parkeermogelijkheden en vroege openingsuren, is deze dagbladhandel sinds jaar en dag een vaste halte voor passanten.

95% van de klanten betaalt onmiddellijk. 5% professionele klanten betalen 1 maal per maand op factuur. De professionele klanten die op factuur betalen vertegenwoordigen minder dan 1% van de totale omzet.

Omzet : 960.000 €

Deze zaak kan rekenen op een zeer goede naambekendheid en is in de regio een begrip voor kwaliteit, divers aanbod en service. Het personeel is geliefd bij het cliënteel en is reeds jaren in dienst. Zij bedienen gemiddeld 300 klanten per dag. De concurrentie in de omgeving is stabiel sinds meerdere jaren.

Het handelspand is een half-open bebouwing met ruime parking. De winkelruimte is 300 vierkante meter. Het handelspand is eigendom van de BVBA. Er worden geen significante investeringen in de zaak verwacht op basis van het huidige bedrijfsmodel.

Het bedrijf heeft een zeer goede reputatie in de streek dankzij de inspanningen van de zaakvoerder om zijn aanbod te verbeteren, om op de hoogte te blijven van wat er leeft in de sector en om tegelijkertijd over de kwaliteit van de producten en diensten te waken. De tevredenheid van zijn klanten spreekt voor zich.

Aanbod:
– de waardebepaling werd uitgevoerd op basis van diverse waarderingsmethodes rekening houdend met meerdere scenario’s
– het betreft een overdracht van aandelen. Het handelspand is inbegrepen in de vennootschap.
– aankoop handelsfonds en handelspand uit de vennootschap is bespreekbaar.
– zaakvoerder is bereid om gedurende overgangsperiode actief te blijven in de zaak

Indien u interesse heeft in deze zaak en/of dit handelspand, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord en denken graag mee over de haalbaarheid van uw project.

Verdere inlichtingen geven wij tijdens een persoonlijk onderhoud na het regelen van de gebruikelijke geheimhoudingsovereenkomst.

Neem contact met ons op